Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu Başlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunu eğitimleri, şehrin kültürel mirasını yaşatmayı ve yöresel halk oyunlarını tanıtmayı amaçlıyor. 1 Kasım'da başlayacak olan kurslar için 15 Ekim'e kadar başvuru yapılabilecek. Katılımcılar, Anadolu'nun zengin dans mirasını keşfedecekler.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 10:04

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen halk oyunu eğitimleri, şehrin kültürel mirasını yaşatmak ve yöresel halk oyunlarını tanıtmak için başlıyor. 1 Kasım'da başlayacak olan kurslar için 15 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabileceği duyuruldu.

Kurslar, 7-25 yaş arası katılımcılardan oluşan gruplara yönelik olarak düzenleniyor. Eğitimler, Karadeniz’den Ege’ye, İç Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya kadar her bölgenin kendine özgü ritim ve figürleriyle katılımcıların tanışmalarını sağlayacak.

Kayıt yaptırmak isteyenler, başvuru.balikesir.bel.tr/Home/HalkOyunlari adresinden detaylı bilgi alarak başvuru yapabilir. “7-10 yaş arası Minik Grup”, “11-14 yaş arası Çocuk Grup”, “15-18 Yaş arası Genç Grup”, “19-25 yaş arası Yetişkin Genç Grup” ve “25 yaş ve üzeri için de Yetişkin Grup” kategorilerinde verilecek eğitimler, her yaştan kursiyere Anadolu’nun zengin dans mirasını keşfetme fırsatı sunacak.

Bu kurslarla birlikte, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kültürel değerleri daha geniş kitlelere ulaştırmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Eğlenceli ve öğretici bir ortamda gerçekleştirilecek olan bu eğitimler, hem eğitici hem de sosyal bir deneyim sunacak.