Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçiye Can Suyu: Süt Otu Hibesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin maliyetlerini azaltmak için 477 çiftçiye yüzde 50 hibeli 23 bin 250 kg süt otu tohumu dağıttı, üreticiler memnun.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 22:17

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki üretim kapasitesini artırmak ve çiftçilerin mali yüklerini hafifletmek amacıyla “Çiftçimize Destek Programı”nı hayata geçirdi. Bu kapsamda, Altıeylül ve Karesi ilçelerinde toplam 477 çiftçiye yüzde 50 hibeli 23 bin 250 kilogram süt otu tohumu (Ryegrass) dağıtıldı. Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri'nde düzenlenen dağıtım töreni, çiftçilerden yoğun ilgi gördü.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın başlattığı bu program, tarım ve hayvancılık sektörlerinde sürdürülebilir kalkınmayı hedefliyor. Süt otu bitkisi hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla ekiliyor ve bu sayede et ile süt veriminin artırılması planlanıyor.

Yaylacık Mahallesi’nde çiftçilik yapan Devran Avcı, belediyenin desteğine olan memnuniyetini dile getirerek, "Tarım sektörü gerçekten zor durumda. Hayvancılıkta yem ve gübre konusunda da destek istiyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum," dedi.

Benzer şekilde, çiftçi Murat Erden de ekonomik zorlukların altını çizerek, “Mazot ve gübre fiyatları çok yüksek. Üretim yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye desteği bizim için çok önemli,” ifadelerini kullandı.

Celal Karkın ise, “Köylümüzün durumu ortada. Bu desteklerin devamının gelmesi önemli. Bu tür yardımlar köylümüze fayda sağlıyor,” diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimi, yerel ekonomiyi desteklemekle kalmayıp, üreticilerin önündeki engelleri aşmalarına da yardımcı oluyor. Başkan Ahmet Akın’ın liderliğinde sürdürülen bu tür projelerin, çiftçilerin geleceğe daha umutlu bakmalarını sağladığı vurgulanıyor.