Başkan Akın, Geleneksel Bisiklet Yarışında Çocuklarla Pedal Çevirdi

Balıkesir'de düzenlenen Geleneksel Bisiklet Yarışında, Başkan Akın çocuklarla pedal çevirerek sağlıklı yaşamın önemini vurguladı. Sporculara destek verildi, dereceye girenlere ödüller takdim edildi. Amatör spora destek sözü verildi ve etkinlik sporun birleştirici gücünü gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 02:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 02:36

Balıkesir'de Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen Geleneksel Adnan Menderes Mahallesi Bisiklet Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, çocuklarla birlikte yarışa katılarak pedal çevirdi ve sağlıklı yaşam için disiplinin önemine dikkat çekti.

Adnan Menderes Mahallesi'nde Bisiklet Coşkusu

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve diğer yerel kurumların iş birliğiyle organize edilen etkinlikte, birçok sporcu birincilik için mücadele etti. 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu önünden başlayan yarış, Adnan Menderes Mahallesi'nin sokaklarında devam etti.

Sporculara Destek ve Teşvik

Yarışmaya yoğun bir katılım olurken, farklı yaş gruplarına göre düzenlenen 9 kategoride sporcular, kıyasıya yarıştı. Parkuru başarıyla tamamlayan ve dereceye giren sporculara, madalya, top ve bisiklet gibi ödüller takdim edildi. Ödüller, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Amatör Spora Destek

Başkan Ahmet Akın, yarış öncesi yaptığı konuşmada, sporun ve disiplinin sağlık açısından önemine vurgu yaptı. "Devlet, millet el ele hepimiz birlikte spor yapıyoruz. İnşallah daha da fazla yapacağız" diyen Akın, Balıkesirli sporcuların uluslararası arenada tanınması için amatör sporlara desteğin artarak süreceğini belirtti. Yarışmada dereceye giremeyen küçük sporcuları da unutmayan Başkan Akın, onlara top hediye ederek, sporun teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, Balıkesir'de sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi ve amatör sporların desteklenmesine yönelik adımların atılmasına vesile oldu.