Başkan Gümüşdal, Büyükşehir Belediyespor'da Basketbolu Devraldı

Deneyimli antrenör Menderes Gümüşdal, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Basketbol Genel Koordinatörlüğü görevine getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 15:28

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü, kadrosunu deneyimli bir isimle güçlendirdi. Uzun yıllar basketbol branşında antrenör olarak büyük başarılara imza atan Menderes Gümüşdal, Büyükşehir Belediyespor Basketbol Genel Koordinatörlüğüne getirildi. 1967 Almanya doğumlu olan Gümüşdal, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü mezunu. Basketbol kariyerine İstanbul Üniversitesi’nde sporcu olarak başlayan Gümüşdal, daha sonra Efes Pilsen A Takım Yardımcı Antrenörlüğü ve Altyapı Antrenörlüğü, İstanbul Üniversitesi Tuborg, Anadolu Efes, Pertevniyal, Banvit ve Bandırma Basketbol’da altyapı koordinatörlüğü ve baş antrenörlük görevlerinde bulundu.

Altyapılarda tüm kategorilerde 23 Türkiye şampiyonluğu bulunan Menderes Gümüşdal, birçok basketbolcunun liglerde oynamasında önemli rol oynadı. Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olarak da görev yapan Gümüşdal, yurtiçi ve yurtdışında birçok ulusal ve uluslararası seminerlerde eğitmen olarak yer aldı. Aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu bünyesinde Öğreticiler Alt Kurulu Üyesi olan Gümüşdal, bundan böyle Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un basketbol takımlarını yönetecek.