Geleceğin Teknoloji Liderleri Sertifikalarını Başkan Akından Aldı

NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin 7. Dönem Şehir Teknolojileri Programını başarıyla tamamlayan çocuklar, sertifikalarını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın elinden alarak mezun oldular. Başkan Akın, programda yaptığı konuşmada ailelere teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 12:00

Geleceğin teknoloji liderlerini yetiştiren NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi bünyesinde düzenlenen 7. Dönem Şehir Teknolojileri Programını başarıyla tamamlayan çocuklar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, mezuniyet töreninde çocuklara sertifikalarını verirken, onların heyecanına ortak oldu.

Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, çocuklar aileleriyle birlikte katıldı. Bu özel günde, programı başarıyla tamamlayan genç teknoloji meraklıları, aldıkları eğitimler sayesinde erken yaşlarda teknoloji ve kodlama becerilerini geliştirerek, teknoloji çağında güçlü ve kendine güvenen bireyler haline geldiklerini gösterdiler.

BAŞKAN AKIN, AİLELERE TEŞEKKÜR ETTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, törende yaptığı konuşmada ailelere teşekkür etti. Başkan Akın, "Her seferinde söylediğim gibi, burada bir evladımızı, bir çocuğumuzu, bir kardeşimizi gördüğümde, kendi evladımı görmüş kadar heyecanlanıyorum. Sizlerin de bu çocuklarımıza sağladığınız destek ve özgüven için minnettarım. Cumhuriyet kenti Balıkesir’e, Kuvayı Milliye kenti Balıkesir’e bu evlatlarımızı daha ileriye taşımak için verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ederim. Evlatlarımızı tebrik ediyorum ve büyük bir alkış rica ediyorum. Çocuklarımıza bu özgüveni verip, yanlarında olduğunuz için sizlere ayrıca teşekkür ediyor; hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Başkan Akın’ın konuşması, salonda bulunan aileler ve çocuklar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Aileler, çocuklarının bu önemli başarıya imza atmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi tarafından sağlanan eğitimlerin, çocukların gelecekteki kariyerlerine önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Mezuniyet töreninde, çocuklar aldıkları eğitimleri sergiledikleri projelerle taçlandırdılar. Kodlama ve teknoloji alanında edindikleri bilgileri uygulamalı olarak gösteren gençler, geleceğin teknolojisine yön verecek bireyler olduklarını kanıtladılar.

NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, çocukların erken yaşlarda teknoloji ile tanışmasını sağlamak amacıyla düzenlediği bu tür programlarla dikkat çekiyor. Bu programlar sayesinde çocuklar, teknoloji ve kodlama becerilerini geliştirerek, teknolojinin sunduğu imkanları en verimli şekilde kullanmayı öğreniyorlar.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen bu eğitim programlarının devam edeceği ve daha fazla çocuğun bu fırsatlardan yararlanacağı açıklandı. Başkan Akın, bu tür programların çocukların kişisel ve akademik gelişimlerine büyük katkı sağladığını ve Balıkesir’in gelecekteki teknoloji liderlerini yetiştirme yolunda önemli adımlar attığını vurguladı.

Bu mezuniyet töreni, çocukların başarılarını kutlamak ve onlara olan inancı pekiştirmek adına büyük bir anlam taşıdı. Geleceğin teknoloji liderleri olarak yetiştirilen bu genç bireyler, aldıkları eğitimlerle ülkemizin teknolojik gelişimine önemli katkılar sağlayacak potansiyele sahip olduklarını bir kez daha gösterdiler. NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin sunduğu imkanlar ve eğitimler, çocukların geleceklerine ışık tutmaya devam ediyor.