Bu Zararsız Hayvanın Neyi Size Dert Oldu

Bandırmada Gazetecilik yapan Ahmet Duyar’ın köpeğinin Bandırma Belediyesi eski hizmet binasına alınmaması, hayvan hakları konusunda ciddi eleştirilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:04

Bandırma Belediyesi eski hizmet binasında gerçekleşen olay, gazeteci Ahmet Duymaz’ın Poodle cinsi köpeğine karşı sergilenen tutumla gündeme geldi. Kendini bina sorumlusu olarak tanıtan bir kişinin, Duyar’ın köpeğini "Kamu kurumlarına köpek giremez" diyerek içeriye almaması, binadaki diğer gazeteciler ve STK üyeleri arasında büyük tepkiye yol açtı.

Gazeteciler ve diğer STK Üyeleri, Poodle cinsi köpeklerin saldırgan kategorisinde olmadığını ve sağlık kontrollerinin tam olduğunu belirtti. Bu davranışın hangi yasal dayanağa dayandığını sorguladılar. Ancak, görevli bir yanıt vermekte yetersiz kaldı ve kanuni bir açıklama sağlayamadı.

Bu olay, CHP'li bir belediyenin hayvanlar konusunda daha duyarlı olması beklentisiyle çelişince, eleştiriler artış gösterdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın yangından kurtarılan bir kedi için gösterdiği ilgi ve CHP Genel Merkezi’nde maskot kedi ŞERO'nun CHP Genel Merkez Bahçesine Defnedilmesi pozitif örnekler olarak anılırken, Bandırma’daki bu olay ters bir örnek teşkil etti.

Kamuoyunda hızla yayılan olay, hayvanların kamu binalarına erişimine yönelik hayvan dostu politikaların ne kadar hayati olduğunu yeniden gündeme taşıdı. Sokak hayvanlarına yönelik artan şiddet olaylarının gölgesinde, bu gibi durumların toplumsal duyarlılıkla ele alınması gerektiği vurgulanıyor.

Belediyelerin, kamu erişiminde daha kapsayıcı ve hayvanlar üzerinde hassasiyet gösteren yaklaşımlar benimsemesi bekleniyor. Bandırma Belediyesi’nin de benzer ayıpları tekrarlamaması için politikalarını gözden geçirmesi ve halktan özür dilemesi gerektiği ifade ediliyor. Hayvan hakları savunucuları, bu olayın takipçisi olacaklarını ve gerekirse hukuki adımlarla konunun peşini bırakmayacaklarını belirtiyor.

son olarak Bandırma’da yaşayan hayvan severler adına soruyoruz: Zararsız bir hayvanı kamu binasından atmak isteyen ve o görevliyi gönderen Bandırma Belediyesi'nin ismini hala öğrenemediğimiz yetkili kişisi, bu aciz eylemdeki amacın nedir? Bu konuda Bandırmalılar sizden cevap bekliyor.