Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akın’dan Patlıcan Hasadına Destek Ziyareti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, patlıcan hasadı yapan kadın çiftçilere sürpriz bir ziyarette bulunarak onlarla birlikte patlıcan topladı ve ücretsiz sağlık taraması müjdesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 12:06
Kaynak: Pandermos 10,5
Başkan Akın’dan Patlıcan Hasadına Destek Ziyareti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nde düzenlenen etkinliklerin ardından Çoruk Mahallesi’nde patlıcan hasadı yapan kadın çiftçileri ziyaret etti. Ansızın karşılarında Başkan Akın’ı gören kadın çiftçiler hem şaşkın hem de mutlu olduklarını ifade ederken, Başkan Akın onlarla birlikte çalışarak moral desteği verdi. Ziyaret sırasında, kadın çiftçilerin sağlığına önem verdiklerini belirten Akın, bundan sonra sağlık taramalarının ücretsiz olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını duyurdu.

Başkan Akın, kadın çiftçilere yönelik uygulanacak hizmetler hakkında bilgi vererek, tarımsal kalkınmayı kadınlarla başaracaklarını vurguladı. Tarlada topladığı bilgiler doğrultusunda, patlıcan hasadından istenilen kazancı elde edemeyen çiftçilerin sorunlarını dinleyen Akın, kente genelinde tarımı kalkındırma amaçlı projelerin hayata geçtiğini belirtti. Tarımsal girişimleri ve ziyaretleri nedeniyle çiftçiler, Başkan Akın’a teşekkür etti.

Burhaniye’den 45 yıldır çiftçilik yapan Meryem Kurtcan, ilk kez bir belediye başkanının kendilerini ziyaret ettiğini söyleyerek, “Başkan Akın’ın ziyareti bizi çok mutlu etti. İlgisi ve desteği için teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar böyle bir destek görmedik, bu yüzden kendisinden daha fazla destek bekliyoruz” dedi.

Başkan Ahmet Akın’ın bu ziyareti, kadın çiftçilerin moralini yükseltirken tarıma verilen desteklerin artarak devam edeceğinin mesajını da içermekte. Kadınların emeğiyle tarımda bir fark yaratacaklarını belirten Akın, Balıkesir’de tarımsal kalkınmayı güçlendirecek projeler üzerinde çalışacaklarını söyledi. Kadın çiftçilerin sektördeki önemini bir kez daha vurgulayan bu ziyaret, yerel yönetimlerin tarıma olan ilgisini gösterirken, kadın çiftçilerin de moral ve motivasyonunu artırıyor.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.