Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akın SYAL'in 40. Yılını Kutladı, Şehir Tiyatrosu Müjdesi

Balıkesir'de Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nin 40. yıl kutlamalarında, İlker Ayrık'ın da yer aldığı etkinlikte Yırcalı Ailesi'ne teşekkür edildi. Balıkesir'e şehir tiyatrosu kazandırma planları açıklandı, gençlere destek vurgulandı. SYAL'in eğitime katkısı ve gelecek projelerine odaklanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 02:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 02:35
Kaynak: Pandermos 10,5
Başkan Akın SYAL'in 40. Yılını Kutladı, Şehir Tiyatrosu Müjdesi

Ünlü oyuncu ve televizyon programcısı İlker Ayrık'ın katılımıyla birlikte Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL), 40. yılını anlamlı bir programla kutladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın da katıldığı etkinlikte, eğitime verdikleri katkılar nedeniyle Yırcalı Ailesi onurlandırıldı. Başkan Akın, kutlamalar sırasında Balıkesir’e şehir tiyatrosu kazandıracaklarının müjdesini vererek, sanatın ve kültürün şehirde daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmaların süreceğini belirtti.

SYAL’in 40. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir'in saygın eğitim kurumlarından biri olan SYAL, kuruluşunun 40. yıl dönümünde mezunları, yöneticileri ve konukları ağırladı. Etkinlik, kortej yürüyüşü ve okul konferans salonundaki programla başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, salona giriş yaptığı esnada büyük alkışlarla karşılandı. Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Nurullah Bozkır da etkinliğe katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın, SYAL’in Balıkesir için önemini vurgulayarak, Yırcalı Ailesi’nin eğitime ve Balıkesir’e katkılarından dolayı teşekkür etti. "40 yılı değil, hayatlarını eğitime adayan Yırcalı ailesine teşekkür ediyoruz," diyen Akın, Yırcalı Ailesi’nin gençlere örnek olduğunu belirtti.

Balıkesir’e Şehir Tiyatrosu Geliyor

Başkan Akın, etkinlik sırasında ünlü sanatçı İlker Ayrık ile yaptıkları görüşmede Balıkesir'e bir şehir tiyatrosu kazandırma planlarını detaylandırdı. "Balıkesir değişiyor, dönüşüyor. İlker Ayrık’a ‘Elini taşın altına koyar mısın?’ dedim, ve destek sözü aldım," şeklinde açıklamada bulunan Akın, bu projenin kentin kültür ve sanat yaşamına değer katacağını dile getirdi.

Eğitime Adanan Bir Yaşam: Yırcalı Ailesi

Programda konuşan iş insanı Rona Yırcalı, SYAL’in tarihçesini anlatarak, okulun yetiştirdiği öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını ifade etti. Yırcalı Ailesi’nin Balıkesir'de eğitime verdiği önem ve katkılar, Başkan Akın tarafından da büyük bir takdirle karşılandı. Kendisi, "Gençlerimizin başarılı noktalara gelmesi için elini taşın altına koymuş bir aile," diyerek ailenin kentin eğitim hayatına olan katkılarının altını çizdi.

Ortak Çalışma ve Katkı Çağrısı

Başkan Akın, konuşmasının sonunda SYAL mezunlarına önemli bir çağrıda bulundu. "Balıkesir’e hizmet etmeye davet ediyorum," diyerek mezunları şehre katkı sunmaya çağırdı. SYAL Mezunları Derneği ile yapılan görüşmelerde Balıkesir’i daha da güzelleştirme konusunda iş birliği yapılacağına dair planlarını paylaştı. "SYAL mezunlarıyla hep beraber olalım, Balıkesir’e hep beraber imza atalım," sözleriyle geleceğe dönük projeler için dayanışma mesajı verdi.

İmkanlar Gençler İçin Seferber Edilecek

Eğitim ve gençlik projelerine yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Akın, Balıkesir’de gençlerin profesyonelleşerek kente katkı sundukları bir geleceği hedeflediklerini vurguladı. "Bunun için tüm imkânlarımızı gençlerimiz için seferber ediyoruz," diyerek gençlerin Balıkesir’den ayrılmalarının önüne geçmek için adımlar atacaklarının sinyalini verdi.

SYAL'in 40 yıllık başarısının temelinde, ailelerin ve toplumun eğitime olan inancı yatıyor. Başkan Akın’ın açıklamaları ve projeler, Balıkesir’in sadece tarihsel değerleriyle değil, geleceğe yönelik vizyonuyla da gençlere her açıdan olanaklar sunduğu bir şehir olma yolundaki kararlılığını gösteriyor. SYAL’in 40. yıl kutlamaları, Balıkesirlilerin birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha pekiştirmiş oldu.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.