Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Atağı : Balıkesir’de Yolu Olmayan Yer Kalmayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kış öncesi yoğun yol yapım ve yenileme çalışmalarını tamamlayarak 92.6 km yeni yol oluşturdu. 30 km kazı reglaj işlemi ve 181 bin 681 ton asfalt kullanıldı. Şehirde ulaşım konforunu artırmak adına farklı projeler hayata geçirildi, toplamda 20 ilçede ulaşım altyapısı güçlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 15:07
Kaynak: Pandermos 10,5
Büyükşehir Atağı : Balıkesir’de Yolu Olmayan Yer Kalmayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kış ayları öncesinde şehir genelinde yol yapım ve yenileme çalışmalarına hız kazandırdı. Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve geldiği ilk günden itibaren verdiği "Yolu olmayan, asfaltlanmamış köy, mahalle kalmayacak" sözü doğrultusunda Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, ekim ayına kadar toplam 92.6 kilometre yol yenileme çalışmalarını tamamladı. Bu süreçte, ekipler 181 bin 681 ton asfalt kullanarak önemli bir başarıya imza attı.

Yol yenileme çalışmalarına ek olarak, Balıkesir'in 8 ilçesinde gerçekleştirilen kazı, dolgu ve reglaj işlemlerinde yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda çalışma yapıldı. Belediye ekipleri, yalnızca asfaltlama ile sınırlı kalmayarak, şehirde ulaşım konforunu artırmaya yönelik farklı projelere de imza attı.

Yıl boyunca 7/24 sahada görev yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, düşey levha, yaya geçidi/logo, delinatör, yol kenar dikmesi, yatay çizgi, omega direk gibi donatıların kurulumunu da hızla sürdürüyor. Toplamda 20 ilçede yapılan bu çalışmalar kapsamında 4 bin 863 düşey levha, 99 yaya geçidi/logo, 2 bin 878 delinatör, 2 bin 915 yol kenar dikmesi ve 450 kilometre uzunluğunda yatay çizgi yerleştirildi.

Vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde hareket edebilmesi amacıyla sürdürülen bu kapsamlı çalışmalar, Balıkesir’in her köşesine erişim ve ulaşım olanakları sağlamayı hedefliyor. Başkan Ahmet Akın’ın liderliğinde devam eden projeler, Balıkesir’de ulaşım altyapısını güçlendirerek bölge halkına hizmet etmeye devam ediyor.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.