Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zabıta ve Pazarcılar, Dostluk Maçında Buluştu: Kazanan Dostluk Oldu

Balıkesir'de zabıta ekipleri ile esnaf arasında dostluk maçı düzenlendi. Katılımcılar sahada eğlenceli anlar yaşadı, maç sonrası birlikte baklava yediler. Dostluk ve iletişimin güçlenmesine vurgu yapıldı, önümüzdeki günlerde benzer etkinlikler planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 01:11
Kaynak: Pandermos 10,5
Zabıta ve Pazarcılar, Dostluk Maçında Buluştu: Kazanan Dostluk Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası üyeleri ile zabıtalar arasında anlamlı bir dostluk maçı düzenlendi. Maçın amacı, genellikle zabıta ekipleri ile pazar esnafı arasında olduğu düşünülen iletişim bozukluğu algısını ortadan kaldırmak ve dostluğun pekiştirilmesine katkı sağlamaktı.

Futbol karşılaşması, Balıkesir'de bir halı sahada gerçekleştirildi. Zabıta Dairesi Başkanı Bülent Mavuk ve ilçe zabıta müdürlerinin de katıldığı etkinlikte, esnaflar ve zabıtalar bir araya gelerek sahada dostluk ve eğlence dolu anlar yaşadılar. Maç sonrasında, tüm takımlar birlikte baklava yemeyi de ihmal etmedi. Bu etkinlik, katılımcılar arasında sıcak bir ortam oluştururken, dostluğun önemine vurgu yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Bülent Mavuk, dostluk maçında kazananın dostluk olduğunu ifade etti. Mavuk, “Bizim amacımız, pazarcı esnafı ile sağlam bir dostluk bağı kurmaktır. Pazarda ekmek parası kazanan esnafımızla, yaz kış demeden birlikte çalışan zabıta ekipleri arasında bir uyum oluşturmak çok önemli. Bu tür organizasyonlarla aramızdaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Nurullah Bozkır da dostluk maçının önemine dikkat çekti. Bozkır, “Bu dostluk maçımızı Balıkesir’imize örnek olması dileğiyle yaptık. Bizler, pazarda tezgâh arkasında ekmek parası kazanıyoruz. Zabıta kardeşlerimiz de bizim meslektaşımız. Sabah 8’de gelirler, akşama kadar bizle beraber çalışırlar. Arkadaşlığımız var, dostluğumuz var. Tabii ki ülkede genelde memurlar ile seyyarlar arasında soğuk bir savaş olduğunu düşünenler var; ama burada durum tamamen farklı. Bizde böyle bir algı yok. Bu tabuları yıkmak için sürekli beraber olmalıyız, bu etkinliklerle güçlenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Maçtan sonra gerçekleşen baklava ikramı da etkinliğin neşesini pekiştirdi. Zabıta ekiplerinin takım kaptanı olan Bülent Mavuk, Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Nurullah Bozkır’a elleriyle baklava yedirerek dostluk duygusunu pekiştirdi. Bu jest, hem sahada hem de günlük yaşamda dostluğun önemini vurgulayan bir simge haline geldi.

Eğlenceli ve Anlamlı Bir Girişim

Balıkesir’deki bu dostluk maçı, sosyal bir etkinlik olmanın ötesine geçerek, ilişki ve iletişimleri güçlendirme niyetinde önemli bir adım oluşturdu. Zabıta Daire Başkanı Mavuk, önümüzdeki günlerde daha fazla benzer etkinlikle bir araya gelmeyi planladıklarını belirtti. “Ahilik Haftası” dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerle birlikte esnafların ziyaretleri de yapılmıştı.

Zabıta ve pazarcı arasındaki genelde önyargı olan iletişim kopukluğunu ortadan kaldırmak için yapılması gereken daha birçok etkinlik üzerinde durduklarını ifade eden Mavuk, “Bu tür etkinlikleri çeşitlendirerek, dostluk ve kardeşlik bağlarımızı daha da kuvvetlendireceğiz. Pazar esnafı görevini yaparken, biz de zabıta olarak görevimizi dostluk içinde yapıyoruz. Türkiye’ye örnek olacak çok daha güzel etkinliklerde buluşacağız” sözlerini belirtti.

Zabıta ile pazarcı arasında gerçekleştirilen bu dostluk maçı, balıkesir halkına önemli bir mesaj verdi. Hem esnafın hem de zabıta ekiplerinin birlikte sportmence mücadele verdiği bu organizasyon, toplumdaki önyargıların yıkılmasına ve ilişkilerin kuvvetlenmesine büyük katkı sağladı.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.